Go to Top

Aluminium draadspillen

Koudgevormde Aluminiumspillen een revolutionair idee functioneert !!!!

Wij van A&A techniek zijn verheugd te kunnen aankondigen dat Eichenberger Gewinde hun Speedy en Rondo schroefspillen pakket hebben uitgebreid. Naast de bekende materiaal soorten staal  en roest vast staal zijn de schroef spillen nu ook leverbaar in de materiaalsoort Aluminium.

Zoals bij een ieder bekend  moet in de huidige tijd van automatisering en verfijning van mechanische aandrijfcomponenten steeds maar weer aan nieuwe (hogere) eisen worden  voldaan. Dit, en de steeds terug kerende vraag vanuit de markt naar materiaal en energie- efficiënte producten is de drijvende kracht geweest achter het voordurend verder ontwikkelen van de huidige productie processen bij de firma Eichenberger Gewinde. Met als resultaat het kunnen produceren van draad spillen uit Aluminium.

Foto Pressemappe HMI 2014 Aluspindeln 16x90_400 dpi      Foto Pressemappe HMI 2014 Speedy Alu 26x6_400 dpi

 

 

 

 

Het vervaardigen van draadspillen met een rond draadprofiel en draadspillen met een grote spoed uit aluminium, biedt vele voordelen t.o.v. de al bestaande uitvoeringen namelijk:

  • Oppervlakte van de spil is glad gepolijst, dus minder weerstand tussen loopvlak van moer en spil.
  • Door het geringe gewicht van de aluminium spil is bij dynamisch gebruik van het aandrijfsysteem minder vermogen nodig.
  • In combinatie met een kunststof moer is deze schroefspil niet magnetisch dus uitstekend te gebruiken in de medische industrie zoals bijvoorbeeld in scan (MRI) apparatuur.
  • Door het groot aantal aluminium legeringen (aluminium in combinatie met andere metalen) heeft dit materiaal een groot spectrum van unieke eigenschappen.

Deze nieuwste ontwikkeling, gedaan door de firma  Eichenberger Gewinde,  is een grote stap vooruit. De aluminium draadspil voldoet namelijk aan de vaak door de klant hoog gestelde eisen m.b.t. kwaliteit en maatvoering. Bovendien is de draadspil vervaardigd uit een materiaalsoort welke vele nieuwe mogelijkheden biedt in diverse ontwerp gebieden zoals in de auto industrie en in de medische industrie.